Celu noc i celi dan

Published on 03/11,2011

 

 


 

Ako poslusas ovu pesmu bar 10x nece ti biti lose. Ili jos bolje vrtis je nonstop dok ne osetis da lek deluje. Dok ne dodje mali djavolcic i odnese probleme.

Da li je sadasnjost osudjena da bude puna problema, da svaki dan oni rastu umesto da izcezavaju? Problemi na poslu, problemi na kuci, problemi u ljubavi...a gde je tu sreca? Bar u jednoj maloj stvari pa se drzati nje. Gde je to nesto da potisne sve tuge i boli, lose misli? Da li treba traziti to nesto ili ce ono doci samo?

Koliko treba zatvoriti proslost i dati sansu buducnosti? Da li zakljucati sva vrata ili ostaviti neka odskrinuta?

Da li svi roditelji podetinje kada im deca odrastu. Da li je to kruzni tok? Da li je vec doslo vreme da mi brinemo o njima?

Ja znam da mi vi zelite dobro, ali nacin na koji to radite me izludjuje. Osecam potistenost, nemir, bol u glavi, igranje po zivcima, otezano disanje... Radije biram cutanje nego svadju. Mada ni cutanje nekada ne izadje na dobro i zna da bude i te kako fatalno. Ali nesto ne vredi pricati, pricati u prazno, ako nema ko da te saslusa, nego dobijes vrisku i dreku, bez ikakvih rezultata, a ni povoda.

Da li moramo ziveti u strahu? Da li se moramo osecati nemocni da bi zadrzali posao, porodicu pa i ljubav?

Zasta se borimo? Za poljubac i laku noc.

"...i da pamtim bez sna tu nasu zadnju noc". Ne! Treba ziveti sada i u ovom trenutku! Sta smo uradili ako nam zivot prodje u nervozi i preslisavanju proslosti, sta bi bilo kad bi bilo? Vazno je ono sto je danas! To zivimo i toj sreci tezimo. Tom trenutku. Ovom trenutku.

Misli su mi zbrkane, zbog toga i ovaj tekst nema veze s vezom. Verovatno ga se ni sama necu secati, o cemu sam mislila dok sam pisala, pose nekog vremena.

To je to ustvari :)


Dodaj komentar

Zapamti me

Komentari za Celu noc i celi dan

 1. katy kaže:
  03/11,2011, at 13:51

  jedan period sam slusala ovu pesmu non stop. mozda dok nisam shvatila pouku. a pouka se nalazi u ovom tvom textu. to je to. mislim da tvoj text, kao i sama pesma, daju odgovore na mnoga pitanja, i ulivaju pozitivnu energiju. pozdrav :)

 2. tale kaže:
  03/11,2011, at 16:07

  katy pozdravcic ;) drago mi je da deluje i na ostale

 3. N kaže:
  03/12,2011, at 22:24

  nemoj da se nerviras,
  pusti probleme nek djavo ih nosi
  sta bilo je juce,zaboravi na to,
  zaboravi sve....
  znas da stvari ne ispadnu uvek onakve kako si planirao,
  glavu gore i posalji osmeh

 4. biljana kaže:
  03/17,2011, at 21:37

  Mene živcira malko ova pesma, verovatno zato što je u toku radnog vremena čujem najmanje tri puta, a bar jednom baš u tom trenutku poželim da porazbijam sve oko sebe. A o problemima više i ne pričam, svi ih imamo dovoljno svojih, gde još da time davim ljude. Uvek biram da popričamo o nečem veselijem.

 5. hyperblogger kaže:
  03/20,2011, at 19:29

  oooo da, dobra :)
  iz vise razloga. samo pustiti na infinite replay... i to je to.

 6. selidbe beograd kaže:
  02/16,2012, at 13:23

  Pesma ulazi u usi,uvek mi popravi raspoloženje. Posebno mi je dobar spot,sta znam,razlikuje se od ostalih